Hvad laver de frivillige?

Beboerne på Hillerød Kvindekrisecenter er i gang med at bryde ud af volden og skabe en ny tilværelse, med støtte fra krisecentrets medarbejdere. Alle de frivillige er, på hver deres måde, med til at understøtte den proces.

Der er i alt 25-30 frivillige tilknyttet krisecentret, fordelt på 4 frivilligtyper:

Vagtfrivillige er der for beboerne i det daglige, hvor de er med til at gøre krisecentret til et rart og trygt sted at være. De giver mødre og børn mulighed for gode fælles oplevelser og er med til at skabe stabilitet i hverdagen.

Aktivitetsfrivillige giver beboerne et frikvarter i form af forskellige aktiviteter, hvor de kan holde fri fra tankerne og samle ny energi. De giver også mødre og børn mulighed for gode fælles oplevelser.

Ad hoc-frivillige støtter beboerne med specifikke opgaver. Det kan for eksempel være at få overblik over økonomien, skrive jobansøgninger eller hjælpe børnene med at lave lektier.

Mentorfrivillige er der for beboerne, når de flytter fra krisecentret. De støtter dem i at tackle de nye udfordringer og udnytte alle de nye muligheder.

Du kan læse mere om de forskellige typer af frivillige i Frivilligpolitikken.

Hvis du vide mere eller er interesseret i at blive frivillig, så skriv til vores frivilligkoordinator, Leyla, på ll@kvindecenter.dk.